Cumpararea unei proprietati in Canada este un pas important, emotional si plin de surprize. Pentru a transforma visul d-voastra in realitate, trebuie sa folositi strategia potrivita pentru a gasi casa la pretul  cel mai bun si care sa se potriveasca dorintelor d-voastra si intregii familii.

Ce trebuie facut pentru a avea o “cautare” eficienta?

 

PROCES PRELIMINAR

 

 1. Sinteti cu adevarat pregatiti pentru cumpararea casei? Cumpararea unei case implica responsabilitati si sacrificii. Inainte de a porni la drum, fiti sigur ca a-ti pus in balanta tot ce e pro si contra deciziei de a cumpara. Faceti-va un buget si respectati-l.
 2. Fiti siguri ca v-ati verificat contul bancar de doua ori. Pentru a cumpara casuta nu va trebuiesc numai 5% pentru avans, dar si extra 1.5% pentru cheltuieli legate de plata avocatului, inspectie, evaluare casa, mutare, deschidere conturi utilitati, plata taxelor imobiliare, intretinere, cumparare mobila etc.
 3. Nu va “intindeti” prea mult  din punct de vedere financiar. Nu conteaza ce a cumparat colegul sau prietenul, probabil ca situatia lor financiara a fost diferita.
 4. Pret, marime, locatie. Ce tip de casa doriti? Ce fel de casa va permiteti? Unde doriti sa fie casa visurilor d-voastra? Citi ani intentionati sa locuiti in ea? 
 5. Trebuie sa vindeti proprietatea in care locuiti acum ca sa cumparati alta noua? Sau le puteti pastra pe amindoua?

 

PROCESUL DE CUMPARARE

 

Pentru a face procesul de cumparare cit mai usor si a va asigura ca procesul de cumparare se va desfasura  incidente, trebuie sa aveti in vedere  specialistii care va pot ajuta:

 1. Pre-aprobarea mortgage-ului ( Finantare/Ipoteca) este pasul cel mai important care trebuie facut inainte de a incepe cautarea casei. Un specialist in mortgages va poate verifica dosarul inainte, pentru a calcula la ce suma va calificati si sub ce conditii.
 2. Agentul imobiliar( Realtor)  ales va poate ajuta la gasirea casei ideale, in functie de criteriile stabilite de d-voastra, si va poate ghida in procesul de cumparare, negocia contractual de vinzare-cumparare, conditii, inspectie etc. Daca cautati un Realtor Roman in Calgary, a-ti ajuns la destinatia potrivita. 
 3. Cautarea proprietatii. Veti incepe cautarea cu lista proprietatilor care corespund cerintelor d-voastra si in zonele dorite. Dati-i posibilitatea realtorului d-voastra sa isi folosesca expertiza in domeniu si fiti deschis la sugestiile date de acesta.
 4. Selectarea proprietatii dorite trebuie facuta in functie de informatia obiectiva adusa de catre Realtor, bazata pe criteriile alese de d-voastra si optiunile pietei la momentul respectiv.
 5. Negociere. Agentul imobiliar va va ajuta in procesul de negociere. El/ea este intermediarul intre d-voastra si comparator. Agentul este cel care completeaza si prezinta contractual de vinzare cumparare vinzatorului, prin intermediul agentului vinzatorului. Aveti incredere ca specialistul ales de d-voastra va fi competent si atent la legalitatea contractului.
 6. Inspectia casei. Agentul d-voastra va va sugera sa aveti casa inspectata inainte de a semna actele finale, pentru a inlatura orice posibilitate sau problema legata de starea proprietatii. Un inspector specializat poate gasi defecte legate de structura casei, acoperis, starea peretilor si a instalatiei sanitare, umezeala in pereti  etc si va va sfatui in legatura cu acestea. Costul unei inspectii este in general $400+GST si este suportat de d-voastra.
 7. Verificarea documentelor de condominium. In cazul in care cumparati un condo( apartament sau townhouse), care implica plata lunara a unei sume pentru lucrari exterioare de mentinere a cladirii, curatarea zapezii sau intretinerea curtii/holurilor comune, sau chiar o parte din utilitatile lunare, este indicat sa verificati documentele existente procurate de la vinzator, pentru a fi siguri ca exista destui bani la fondul de rulment , si ca firma specializata care se ocupa de intretinerea cladirii este profesionala. De asemenea, asa aflati de lucrari majore care sint programate pentru viitor si care implica plata unor sume mari pentru reparatii ca catre fiecare proprietar.
 8. Semnarea documentelor la avocat. Odata ce finantarea casei a fost aprobata(final) si inspectia este declarata satisfacatoare, brokerul de mortgage va anunta banca ca totul este in regula si aceasta va instructiona avocatul d-voastra ca poate incheia tranzactia.

Agentul  imobiliar va fi cu d-voastra de la inceputul pina la sfirsitul tranzactiei, inclusiv la luarea posesiei casei dorite si primirea cheilor.

 

VA DORESC UN PROCES USOR DE CUMPARARE SI SPER CA NOUA DUMNEAVOASTRA CASUTA SA VA ADUCA NUMAI BUCURII!

Bine a-ti sosit acasa!

Please install Flash® and turn on Javascript.

267 WALDEN Drive SE

$357,888

 • 1,358 sq.ft.
 • 3 Beds
 • 2 full & 1 half baths
 • Listing Provided By:
  URBAN-REALTY.ca